Stefan Winkel

Meet a Magic Member | Stefan Winkel

Meet a Magic Member | Stefan Winkel

Het Magic Mantra Membership telt zo’n 200 members; wie tref je daar nou zoal aan? Tof om eens een gezicht te hebben bij al die magische mensen. Deze keer maak je kennis met Magic Mantra member Stefan Winkel, een (gouden!) oude bekende voor veel van jullie.

Stefan je bent magic mantra fan van het eerste uur, we kennen je natuurlijk nog van de live webinars van de Campfire Class en de Magic Mantra webinars, je drinkt regelmatig ceremoniële cacao, zingt elke ochtend de Gayatri-mantra en hebt zelfs een mantra laten tatoeëren op je linkerbeen. Hoe is dat allemaal zo gekomen?

Soms geeft het leven je een cadeau

In 2018 won ik tickets voor het Happy Spirit Days Festival, een inspirerend spiritueel boutique festival in Blaricum. Daar heb ik toen tijdens een ukelele workshop van Uked zelf de magie ervaren van de ukelele en daarna ook van mantrazingen.

Als puber heb ik gitaar proberen te spelen, maar daar bakte ik niks van, maar tijdens deze workshop speelde ik binnen een uur 4 akkoorden en begon ineens iemand Let it be te zingen! Ik dacht: wooow, kijk nou! We zijn gewoon muziek aan het maken met elkaar!

Op diezelfde plek, zelfde dag heb ik ook kennisgemaakt met een cacao-ceremonie en mantra-cirkel met urban shaman en mantra singer-songwriter Jennifer Ann. Die dag heeft zóveel in beweging gezet in mijn leven! Op diezelfde dag zijn zowel de ukelele als mantra’s in mijn leven gekomen.
(Achteraf liep zijn liefje van nu daar toen ook rond op die bewuste dag. Hoe bedoel je love is in the air?)

Samen mantrazingen; een life line in tijden van covid

Na deze kennismaking ben ik mantra-cirkels gaan ontdekken en cacao-ceremonies. Ik had al veel zelfhulpboeken gelezen, maar stapte toen uit mijn hoofd de wereld in en ontmoette allemaal nieuwe mensen op nieuwe plekken. Zo werd mantrazingen al snel een echt onderdeel van mijn leven.

In de corona-periode zijn we zoveel mogelijk bij elkaar blijven komen met een kirtangroep om de verbinding te blijven voelen. Mantrazingen werd een rode draad, maar gaf ook houvast, het was een life line om door die periode heen te kunnen komen.

​​Uit je comfort zone

Voorop staat dat ik altijd muziek maak voor mijn eigen plezier. Maar gaandeweg is mijn uke weleens meegegaan naar een retreat en heb ik ook weleens met mijn uke de cirkel begeleid. Compleet uit mijn comfort-zone want ik had natuurlijk allerlei belemmerende overtuigingen als ‘wie zit hier nou op te ​wachten?’ ik hoor vooral wat ik nog níet kan, maar iedereen is altijd zo blij als je een instrument meeneemt en muziek komt uitdelen!

Mantra’s brengen me dichter bij mezelf

Muziek en mantra’s brengen me dichter bij mezelf. Ze verbreden mijn horizon en zijn voor mij een manier om om te gaan met gepieker en depressieve gedachten, het brengt me flow.

En te weten dat je muziek kunt maken, zonder enige voorkennis is geweldig! Er staat inmiddels niet alleen een ukelele, maar ook een shruti box in huis, een cajón en ja ook een gitaar. Ik kan nog steeds geen enkel piano-akkoord maken of noten lezen, maar ik maak me toch een muziek!

Handgeknoopte mala’s van Stefan

​Stefan knoopt de meest mooie mala’s met de hand. Een mala is een gebedsketting met 108 kralen, te gebruiken bij het reciteren van mantra’s. Elke herhaling schuif je een kraal op. Je vindt ze op zijn insta @nama_stefan. En eh nee, de kralen aflopen lukt niet als je al een uke vasthebt, maar zo’n mala staat wel heel mooi om je hals en helpt je natuurlijk met de good vibes.

Deel je wel ’s net als Stefan jouw mantra moment op Instagram? Tag ons dan @mantras_are_magic en gebruik de hashtag #magicmantramoment

Scroll naar boven