Over Liselotte

Yogadocent en mantrazangeres Liselotte Goed is de founding mother van Magic Mantras sinds 2017, het jaar waarin ze mensen voor het eerst laat kennismaken met het spelen van mantra’s en spirit songs op de ukelele.

Betovering op Bali

Het is vroeg in de ochtend als Liselotte in het lieflijke Ubud op Bali vergezeld door de eerste zonnestralen op haar fiets stapt om naar the Yoga Barn te gaan voor een yogales. In de open bamboehouten ruimte met uitzicht op de groene sawa’s en palmbomen stapt ze de mat op. Vol concentratie beweegt ze van de ene in de andere houding, als de yogadocente de stilte breekt en met diepe stem de Om namah shivaya mantra begint te reciteren. Het bezorgt haar een intens kippenvel en iets in haar ontwaakt op dat moment. Precies daar, temidden van de groene rijstvelden in de Balinese ochtendzon ontstaat haar liefde voor mantra’s.

We're here to get you uked

In 2015 richt ze met compagnon Barbara Tammes Uked op, waarmee zij samen met een team van trainers, duizenden mensen met hun enthousiasme uked maken – hooked to the ukulele. Met workshops op hippe hotspots door heel Nederland en een webshop vol prachtige, handgemaakte akoestische ukelele's. In 2018 verschijnt het inspirerende en aanstekelijke boek We're here to get you uked - Leer ukelele spelen in een weekend bij Uitgeverij Snor. Downsize, simplify & smile is het motto bij alles wat ze doen. Het maakt Uked beroemd tot ver over de landsgrenzen.

Mantra's versimpelen & vermooien

Als yogadocente met een liefde voor mantra’s groeit natuurlijk al snel het verlangen mantra’s te willen spelen op de ukelele, maar er is maar weinig mantramuziek voor de ukelele te vinden. Deze verzamelt, versimpelt en vermooit ze zelf en daar ontstaat het Magic Mantra Membership uit; een betoverende collectie magic mantras, bewerkt voor de ukelele.

Nieuwe beweging

Er volgen mantraworkshops, webinars en in 2019 brengt ze bij Uked Records het album On our way uit, met mantra’s geschreven op en voor de ukelele. Je beluistert het album onder andere op Spotify en Apple Music. Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de homepage, ontvang de bladmuziek gratis en speel mee met Liselotte op Spotify.

Sinds de Magic Mantras in 2017 zijn geboren is er ongemerkt een nieuwe beweging in gang gezet in Nederland, van een steeds groter groeiende groep mantraspelers op de ukelele. En the rest is history, zoals dat zo mooi heet.

Spread the love 💛

“Liselotte is een pionier als het gaat om het toegankelijk maken van mantra’s voor een breed publiek. De mantramuziek die je in het Magic Mantra Membership treft bewijst dat mantramuziek veel meer is dan alleen een ingewikkeld gebed in Sanskriet.”

Schrijver & Magic Mantra Member Cathelijne Esser

Mantra's zijn medicijnen in de loop van de tijd.
Scroll naar boven