over liselotte

Yogadocente en mantrazangeres Liselotte Goed heeft samen met schrijver Barbara Tammes in 2015 Uked opgericht, geïnspireerd door o.a. Eddie Vedder en uit enthousiasme en dikke liefde voor dit instrument dat zo laagdrempelig en vriendelijk is.

Sinds de oprichting hebben ze samen met een team van enthousiaste trainers, duizenden mensen enthousiast gemaakt. Met workshops op hippe hotspots, een webshop vol prachtige handgemaakte akoestische ukelele's, on- en offline kampvuurlessen en een prachtig mooi boek. 'We're here to get you uked - Leer ukelele spelen in een weekend’ is in 2018 verschenen en verkrijgbaar bij Uitgeverij Snor. Met aanstekelijk enthousiasme hebben ze Nederland uked gemaakt - hooked to the ukulele - en ervoor gezorgd dat de ukelele een plekje heeft veroverd in de harten en huishoudens van veel mensen.

Nadat Liselotte de ukelele ontdekte, ontstond al snel de wens mantra's te willen spelen, maar er was maar weinig mantramuziek met akkoordschrift voor de ukelele te vinden. Deze is ze zelf gaan verzamelen, omzetten en uitwerken en daar is het Magic Mantra Membership uit ontstaan; een groeiende, wisselende en betoverende collectie mantra’s en medicine songs met een community van zo’n 200 members.

Aangemoedigd door Uked-partner Barbara heeft ze voorjaar 2019 bij Uked Records het mantra-album On our way uitgegeven, met mantra’s geschreven op en voor de ukelele, in samenwerking met gitarist, componist en singer-songwriter Laurens Joensen. Je beluistert het album onder andere op Spotify. Het cd booklet van het album met akkoorden en achtergrondinfo download je hier, zodat je met Liselotte kunt meespelen.

"Liselotte is een pionier als het gaat om het toegankelijk maken van mantra’s voor een breed publiek. De mantramuziek die je in het Magic Mantra Membership treft bewijst dat mantramuziek veel meer is dan alleen een ingewikkeld gebed in Sanskriet." aldus schrijver Cathelijne Esser.

Na zeven prachtige jaren Uked en duizenden mensen te hebben geïnspireerd, werd het tijd voor de magic mantra's om de vleugels uit te slaan.

Play with your heart, sing with your soul

profielfoto Lot Pipo 2
Scroll to Top