Twee afbeeldingen van een vrouw met een kopje koffie en een ukelele.

Meet a Magic Member | Hailey Noa

Meet a Magic Member | Hailey Noa

Het Magic Mantra Membership telt zo’n 200 members; wie tref je daar nou zoal aan? Tof om eens een gezicht te hebben bij al die magische mensen. Maak kennis met met Hailey Noa. Ze woont samen met haar vriend en konijnen Pip & Tess in Amsterdam, is online marketeer, geeft cacao ceremonies en helpt vrouwen hun soul purpose te vinden. Daarnaast is ze yogadocente bij Bluebirds yogastudio in Amsterdam sinds 2016, is net terug uit Guatemala waar ze alles leerde over plantmedicijn-ceremonies én brengt sinds kort de ukelele mee naar de yogalessen die ze geeft om samen met haar leerlingen te zingen. Wat daaraan vooraf ging, dat lees je hier.

Lang geleden op het Happinez Festival

Zomer 2017 gaf Uked ukelele-workshops, alleen die waren allemaal volgeboekt, dus ik baalde, want ik kon niet meedoen. Nog diezelfde dag boekte ik een uked-workshop in Utrecht, want dit moest en zou ik leren. Binnen een paar uur speelde ik mijn eerste nummer én trakteerde ik mezelf op een prachtig mooi volhouten instrument die een mooie plek aan de muur kreeg. Binnen handbereik, zodat ik ‘m makkelijk van de muur kan nemen om te spelen.

En toen was ik om

In het verleden heb ik piano en gitaar proberen te spelen, maar het lukte me gewoon niet. Maar met de ukelele kon ik ineens van alles. Al snel ontstond ook de interesse in het mantrazingen en mezelf daarbij begeleiden met de uke. Ik werd Magic Mantra Member, volgde een mantra-intensive in Bergen waarbij ik een dag lang in Bergen toen nog werd ongedompeld in de mantra’s en toen was ik om.

Dromen, dromen, doen!

Natuurlijk heb ik vanaf het begin ervan gedroomd om de ukelele te spelen tijdens mijn lessen, maar dat durfde ik niet meteen hoor. Vorig jaar september ben ik begonnen met een combinatie van yogalessen met cacao en toen was het moment daar, want dat riep gewoon om een mooi lied op de ukelele als afsluiting. Het moment was daar en ik waagde de stap, speelde de Om namah shivaya mantra op de uke en dat werd zo goed ontvangen! Na afloop werd ik aangesproken door iemand die verderop in de yogastudio mij had horen zingen en vroeg; ‘ben je ook op Spotify te beluisteren?’ Je snapt, dat was het zetje dat ik nodig had en sindsdien speel ik ook muziek tijdens de yogales.

Hailey’s favoriete mantra’s

Tijdens cacao-ceremonies van zo’n 3 uur speel en zing ik tussendoor ook. Favoriete mantra’s zijn Blessed we are, Follow the Sun, Wahe guru en helemaal losgaan op Shiva shambo. Ik ben net terug van een 5-weekse reis uit Mexico en Guatemala en heb allemaal shakers gekocht. Dan kunnen mensen meedoen met de shakers.

Weg met de ruis

De uke en de mantra’s helpen me verbinding maken met mijn ziel. Als ik speel of zing, verstilt mijn aandacht en kom ik in contact met mezelf. De ruis is op dat moment weg, en er ontstaat ruimte voor de wijsheid. Kunnen er ineens inzichten ontstaan of vind ik troost. Mantras are medicine for the soul. Precies dát! Vaak speel en zing ik mijn leerlingen toe als ze in savasana liggen. In die ontspanning kunnen de mantra’s en de klanken elke cel van je lichaam raken.


If you never try, then you’ll never know

Oh ik was toen ik voor het eerst voor mijn leerlingen speelde zo bang dat ik zou afgaan, dat het me niet zou lukken. Maar twee quotes hebben ervoor gezorgd dat ik de stap toch nam: ‘If you never try, you’ll never know’. En ‘het ongemak zit in de kilometers’, met andere woorden: des te vaker je iets doet, des te makkelijker het wordt.Al zoveel jaren ben ik ermee bezig, het mag nu ook wel gedeeld worden. Het is een cadeau dat je geeft en als ik het niet zou durven, onthoud ik mensen dat cadeau. Dus geef jezelf en de ander die kans.

Van het een komt het ander

Het ukelelespelen inspireert me ook om andere dingen uit te proberen, zo zing ik ook met een shamanic drum en heb ik ent een native flute gekocht. Door samen te zingen voeg je een extra dimensie toe aan de les. Niet alleen voor mijn leerling, maar ook voor mijzelf. Ik kijk altijd extra uit naar de volgende les.

Het verlangen van een hart

Ben blij en dankbaar met het Magic Mantra Membership en de mantra’s zijn me dierbaar. Het heeft me jaren geduurd voordat ik op het punt kwam om zelf te gaan spelen en zingen voor anderen. Maar het verlangen in mijn hart heeft me er uiteindelijk gebracht.
Ben je benieuwd naar Hailey haar cacao cermonies?  Volg haar op insta @iamhaileynoa
Scroll naar boven