Twee afbeeldingen van een vrouw die een boek vasthoudt en een hond.

Meet a Magic Member | Karine Jekel

Meet a Magic Member | Karine Jekel

Het Magic Mantra Membership telt zo’n 200 members; wie tref je daar nou zoal aan? Tof om eens een gezicht te hebben bij al die magische mensen. Deze keer maak je kennis met Magic Mantra member Karine Jekel, die 't liefst schrijft, of het nou kinderboeken zijn, of gedichtjes. Daarnaast is ze verliefd op haar lieve hondje en de uke natuurlijk!

Gedichten op maat

Ik woon in Houten bij Utrecht, schrijf kinderboeken, doe redactiewerk én sinds kort ik heb ik een webshop waarin ik mijn gedichten aanbied in de vorm van ansichtkaarten. Dat maakt me blij, want het is een mooie manier om meer met mijn gedichten te doen dan ze alleen op insta posten.

Verder schrijf ik ook ‘gedichten op maat’. Je kunt mij vragen een gedicht te schrijven voor een speciale gelegenheid. Zo vroeg iemand mij onlangs een gedicht te schrijven voor een jarige zus en voor de trouwdag van een zoon. Gedichten voor persoonlijke situaties zeg maar.

Zucht van verlichting

Mei 2019 heb ik een workshop gedaan bij Uked in Utrecht en meteen een ukelele aangeschaft. Altijd als ik begin met spelen, volgt er al snel een zucht van verlichting. Gek genoeg voelen alle sociale dingen en afspraken die ik heb altijd als een verplichting, maar niet als ik een webinar heb. Als het ukelele spelen betreft, heb ik er altijd zin in. Gek genoeg heb ik nooit gedacht nog eens ’n instrument te spelen, maar ik vind het heerlijk om uke te spelen en ben behoorlijk verliefd geworden.

Sinds wanneer ben je Magic Mantra Member?

Even nadat de ukelele op mijn pad kwam ben ik begonnen met het spelen van mantra’s, zo’n 2 jaar geleden nu.

En op wat voor een uke speel je?

Ik ben begonnen op een concert-maat en kreeg er later een sopraan bij, waar ik nu het allermeest op speel.

Speel je weleens met anderen?

Ja, ik heb een aantal keer samengespeeld met Magic Mantra member Yant en heb weleens gespeeld met een ukegroep hier in de buurt. En ik was natuurlijk bij de verdiepingsworkshop in Bergen afgelopen september. Het voordeel van een workshop vind ik dat er iemand de leiding heeft, dat geeft structuur en houvast. Zo spontaan spelen is ook beste een uitdaging.

Als ik in mijn eentje speel, ben ik meer van het ukelele spelen dan van het zingen. Behalve tijdens de webinars dan, dan zing ik graag met Liselotte mee. Het maakt me wat verlegen mijn stem te laten horen, maar met webinars en live samenkomsten vind ik wel erg fijn en ontspannen om samen te zingen. Het lijkt me heerlijk om wat vaker samen te komen mantra’s te spelen.

Heb je een lievelingsmantra?

Een tijdje terug speelden we ‘I am light’ van India Arie en toen dacht ik ‘hé, dat nummer en ik!’ en herinnerde me dat mijn yogalerares dat nummer weleens draaide aan het eind van de yogales.

Waar geniet je het meeste van in je membership?

Ik geniet ontzettend van de live webinars. Ook al zie je elkaar niet, geeft het toch zo’n gevoel van verbondenheid te weten dat we allemaal samenspelen op dat moment. Laatst was ik weekendje weg en kon ik er niet live bij zijn, dan kijk ik de uitzending wel terug, maar er gaat niets boven live. Verder raak ik geïnspireerd en maak ik kennis met nieuwe mantramuziek en artiesten. Zo speelden we Shedding skins van Fia, haar kende ik nog niet, maar nu luister ik naar haar muziek op Spotify.

Vertel eens over jouw ode aan de ukelele?

Telkens merk ik weer hoe ontspannen ukelelespelen is, ik hoef er niet zoveel bij na te denken en dat maakt dat het vanzelf gaat. De uke doet wat met mij en ik voel me lichter wanneer ik speel. Je zou kunnen zeggen dat mijn uke mij leidt, in plaats van dat ik de regie heb.

Volg Karine Jekel op insta voor meer geweldige gedichtjes @karinejekel

Scroll naar boven