Twee foto's van een vrouw, Leen Verdonck, zittend in een tipi.

Meet a Magic Member | Leen Verdonck

Meet a Magic Member | Leen Verdonck

Het Magic Mantra Membership telt meer dan 250 members; wie tref je daar nou zoal aan? Tof om eens een gezicht te hebben bij al die magische mensen. Leen woont samen met man en dochter in Geel in de Belgische Kempen streek. Ze homeschoolt haar dochter en heeft een praktijk aan huis waar je terecht kunt voor healings, vrouwencirkels en heel veel meer. Sinds kort speelt ze op de palo santo ukelele uit het Magic Mantra Pakket. Leen vertelt.

Voordat de ukelele op mijn pad kwam, zong ik al mantra’s. Dat gebeurt natuurlijk vanzelf als je yogaopleidingen doet. Zingen doe ik mijn hele leven al graag, maar het zingen van mantra’s en medicine songs zingen ervaar ik nog dieper. Al snel wilde ik ook zingen met mijn groepen, zodat de deelnemers zelf de kracht kunnen ervaren van het samenzingen. Zelf moest ik echt nog wel een drempel over voordat ik durfde voor te gaan in het zingen. Maar de gedachte dat het niet perfect hoeft te zijn helpt. Sterker nog, daar gaat het juist helemaal niet om.

Het pure en echte van zingen

Waar het wel om gaat is het pure en echte van zingen. En daarvan genieten. Dus zing ik elke noot perfect? Nope! Maar geniet ik van elke noot die ik zing? Dikke yes! Enkele jaren geleden kocht ik een native flute, een geweldig instrument, maar je kunt er niet bij zingen. Dus daar miste ik iets. Vervolgens kwam er een sjamanistische drum; machtig geluid, zo diep vibrerend door heel je lichaam én je kunt erbij zingen, maar toen miste ik de noten, de melodie.  

Volslagen verliefd

Er volgden een duimpiano (kalimba), een tongue drum, maar plots zag ik iemand zichzelf begeleiden op de ukulele terwijl ze mantra’s zong. Wauw! Dat wilde ik ook. Al snel stuitte ik op het Magic Mantra Pakket. Binnen een paar dagen had ik mijn palo santo ukelele in huis en sindsdien speel, zing en geniet ik elke dag. Wat een toegankelijk en onderschat instrument! Ik ben volslagen verliefd.

Hier thuis wordt elke dag gezongen en ukulele of een ander instrument gespeeld. Zeker na het avondeten is er vaak een moment samen, voordat we de tafel afruimen en mijn dochter Ava van 5 jaar klaarmaken om naar bed te gaan. Vaak geniet ik zo van het spelen en zingen dat ik de tijd uit het oog verlies en we ineens ruim een uur verder zijn.

Mijn dochter klaagt wel eens dat ik nu ‘toch maar eens moet ophouden met zingen’, want ik loop soms de hele dag te zingen of neuriën, zonder dat ik me dat zelf in de gaten heb. Oeps. Grappig is wel dat ze dat zelf ook heel vaak doet, maar dat van zichzelf niet opmerkt natuurlijk. 

Favo mantra

Vraag me niet naar mijn lievelingsmantra, want ik heb er veel. Shiva Shambo, I choose to live in love, Om namah shivaya, Shri Radhe, If you ever forget, Tree little birds, Shiva, The river is flowing of Wahe Guru. Welke ik ook speel, er is altijd wel iemand in huis die begint mee te zingen of dansen.

 

 

 

Scroll naar boven