Anouscha Verhagen houdt een gouden ring vast.

Meet a Magic Member | Anouscha Verhagen

Meet a Magic Member | Anouscha Verhagen

Het Magic Mantra Membership telt meer dan 200 members; wie tref je daar nou zoal aan? Tof om eens een gezicht te hebben bij al die magische mensen. Dit keer maak je kennis met goudsmid Anouschka Verhagen. Ze woont op een boot in Amsterdam samen met gezin én vogel Blue, die regelmatig met haar meezingt.

“Ooit danste ik veel en toen dat stopte, miste ik dat enorm. Al snel groeide de wens om weer met muziek bezig te zijn, maar ditmaal om het zelf te spelen. Ik droomde ervan mezelf te kunnen begeleiden bij het zingen en de ukelele leek me een fijn instrument hiervoor. Twee snaren minder dan de gitaar, maar net zoveel als een viool. Destijds begon ik met de online lessen van Uked en zo ben ik ook ingestapt in het Magic Mantra Membership van Liselotte. Het is de mix van versimpelen en de bezielende manier van lesgeven die ongelooflijk warm en aanstekelijk is.

A bird named Blue

Als ik aan het werk ben in mijn atelier luister ik eigenlijk altijd naar blues en jazz. Het liefst standards. Tussen mijn werk door pak ik regelmatig de ukelele om zelf iets te spelen en zingen. Muziek maken is zo’n heerlijke onderbreking van mijn werk! ‘t Liefst laat ik dat nooit meer los. Dan neem ik plaats in de stuurhut en speel ik wat, turend over het water. Het duurt nooit lang of Blue mijn gevederde vriendje komt dan. Fladdert ‘ie naar me toe en zingt met me mee.

Toveren met edele materie

Op de boot is ook mijn atelier gevestigd waar ik als meester goudsmid tailor made juwelen maak. Elk stuk begint met een idee. Een vaag idee soms. Elke keer weer verandert dat idee in een betoverend proces waar een uniek handgemaakt sieraad uit ontstaat. Met de nadruk op draagbaar en sterk. Stuk-voor-stuk juwelen met een bohemian elegance die zich verder ontwikkelen aan de hand (of pols, oor of hals natuurlijk 😉 van de eigenaar.”

Volg Anouschka op insta of bezoek haar website.

Scroll naar boven